View Monadiko.net

View Monadiko.Net

Τετάρτη

Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας

  • Με το σύνθημα ’’Κόβουμε το τσιγάρο, κερδίζουμε τη ζωή’’ ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης για την απαγόρευση του καπνίσματος που τίθεται σε ισχύ από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου. Η ελληνική κοινωνία φαίνεται πιο έτοιμη από ποτέ να αποδεχτεί αυτόν το νόμο που έρχεται για να προστατεύσει όχι μόνο τους μη καπνιστές αλλά κυρίως τους καπνιστές. Το νομικό πλαίσιο, χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις, δεν αφήνει κανένα περιθώριο όσον αφορά τη διαφήμιση και την προώθηση προϊόντων καπνού και προβλέπει σαφείς ελεγκτικούς μηχανισμούς (Δημοτική Αστυνομία, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Λιμενικές Αρχές, ΕΛΑΣ αν αυτό χρειαστεί κ.α.). Τα πρόστιμα που έχουν μειωθεί στο ήμισυ για να επιβάλλονται και να εισπράττονται πιο εύκολα, ξεκινούν με επίπληξη ενώ το 80% θα είναι ανταποδοτικά για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Αυτοδιοίκησης.

    Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή 1142 για ενημέρωση, παράπονα, καταγγελίες αλλά και στήριξη αυτών που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Τα 42 δημόσια ιατρεία διακοπής καπνίσματος είναι στη διάθεση του κοινού ενώ υπάρχει πρόβλεψη να φτάσουν τα 100 στο τέλος του μήνα. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στην ενημέρωση σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και τη σχολή δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με μία σειρά από κοινές δράσεις για την προαγωγή της υγείας.

    Διαβάστε τη συνέντευξη τύπου της Υπουργού, το κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης, τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Υπουργού.

    Συνοπτικός πίνακας των επιβαλλόμενων προστίμων για το κάπνισμα.

    Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την εφαρμογή του νόμου περί ολικής απαγόρευσης.

    Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος.

  • Σχετικές Αναρτήσεις

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Δημοφιλείς αναρτήσεις

    Φόρμα επικοινωνίας

    Όνομα

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

    Μήνυμα *

    Οι Σελίδες